15.9.15

Γειά σας! Λέγομαι Βαγγέλης και είμαι καλά!

   Ο παππούς μου ήταν δικηγόρος! Ο αδερφός του? Μα τι άλλο!...βουλευτής, ο οποίος εκλέχτηκε το 1915, με το «Λαϊκό Κόμμα. Πολύ πριν τη κατοχή δηλαδή.
Εμείς σαν .. οικογένεια είμαστε δεμένοι. Είμαστε αυτό που λένε… παραδοσιακοί τύποι. Σαν κρητικοί κρατάμε το λόγος μας. Ξέρετε,… όχι σαν αυτούς που άλλα πιστεύουν και άλλα κάνουν. Ξέρετε σε ποιόν αναφέρομαι. Δοκιμασμένη συνταγή που μόνο θετικά σχόλια μπορεί να κάνει κάποιος, για την ιστορία της οικογένειάς μου και για τα  πιστεύω μας.
   …… Ντάξει, κοίτα να δείς, μπορεί ο παππούς μου να υποστήριζε τους Ναζί, στη κατοχή, αλλά είχε να ταϊσει και τόσα παιδιά. Τι να έκανε ο άνθρωπος δηλαδή? Να γραφτεί στο Κ.Κ.Ε? Εμάς, μας άρεσε ο Τσολάκογλου. Παιδί, όπως έλεγε και ο παππούς… μάλαμα. (Γιατί ο Μάλαμας δηλαδή είναι καλύτερος?). Τον γούσταρε που ήταν ανοιχτός άνθρωπος, με όλους. Ντάξει,.. τώρα αν δε σου άρεσαν οι προτάσεις του…… ήταν και λίγο βίαιος. Αλλά όλα αυτά φυσικά για το εθνικό συμφέρον, τα νέα παιδιά και για να αναπτυχθεί ο τόπος. Να εξαλειφθεί ο τόπος από τρομοκράτες και προδότες. Και , ο παππούς μου πρωτοστάτησε σε αυτό.
   Μετά από χρόνια  πολλά ξάνα ασχολήθηκε η οικογένειά μου με τη πολιτική. Εγώ συγκεκριμένα. Ένας άνθρωπος νέος, τότε, γεμάτος όνειρα και δίψα για μια εξέχουσα θέση στο πάνθεον της πολιτικής, της Ελλάδας. Να γευτώ, πώς είναι να είσαι πάντα πρώτος σε όλα. Να μην έχεις να δώσεις αναφορά σε κανέναν ρε αδερφέ!
   Έτσι! Μπήκα στην οννεδ. Γεμάτος αυτοπεποίθηση και με το αίμα να κυλάει στις φλέβες μου καυτό. Εγώ και κάποιοι άλλοι, νέοι τότε, ξεκινήσαμε. Κάναμε και τις ζημίες μας, ντάξει. Κανά χαστούκι έπεφτε, αλλά όχι όπως αυτά που μας προσάπτουν  καμμιά φορά. Ότι είμασταν λέει, ακροδεξιοί και τέτοια. Εγώ είμαι κρητικός εξαρχειώτης που δε μασάει τα λόγια του, αλλά δε μσάει και με αυτά που λέγονται.
   Για τη πορεία μου στη Νέα Δημοκρατία τι να πώ? Εγώ ήμουν που έκανα τη βρώμικη δουλεία. Ο..Βουλγαράκης, ο… Σαμαράς κτλ κτλ. Μετά από τόση σκληρή δουλειά και αφοσίωση στα πιστεύω μου, μου έκαναν την τιμή να γίνω υπουργός και μετέπειτα πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων….. Η οποία είναι και μεγάλη μου τιμή.
   Τώρα όμως που η πατρίδα βρίσκεται σε μία τόσο δύσκολη φάση, είμαστε έτοιμοι να ξανά βάλουμε πλάτη, όχι για να γίνει ο Τσίπρας πρωθυπουργός, γιατί εμάς δε μας ενδιαφέρει ποιος θα είναι. Εμείς, αυτό που έχουμε αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια, είναι ότι έχουμε και θέληση και βρίσκουμε τρόπους να κάνουμε πράξη αυτά τα οποία λέμε.
   Συγνώμη, είναι δηλαδή κακό… να υποστηρίξεις κάποια πράγματα ή θέσεις από τους Γερμανούς π.χ? δε μπορώ να το καταλάβω! Αν τα λένε καλά δηλαδή?
   Εμείς αυτό που λέμε, είναι,….να κάνουμε κυβέρνηση ευρείας συνεργασίας με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ, αλλά να τους κάνουμε να καταλάβουν επιτέλους ότι και ξένοι θέλουν το καλό μας.
   Ας βουλιάξουμε μαζί! Ας το προσπαθήσουμε. Μπορούμε να τα καταφέρουμε.
   Αλλά εμείς να ξέρει ο κόσμος λάθη κάναμε. Και θα κάνουμε. (χαμόγελο).ξέρετε, είμαστε άνθρωποι! Αλλά ποτέ δε θα φερόμασταν τόσο εκδικητικά στο λαό. Τον σεβόμαστε. Αυτός έχει το πάνω χέρι άλλωστε,απλά εμείς κυβερνάμε.
   Εμείς, λοιπόν, λέμε όχι στα αντιλαϊκά μέτρα για τους αγρότες. Θα βρούμε ισοδύναμα. Ασχέτως αν εμείς τα ψηφίσαμε. Εμείς είμαστε αυτοί που μπορούνε να κάνουνε να προχωρίσουν οι μεταρρυθμίσεις γρήγορα και με κοινωνικό, πάνω απ’όλα, πρόσημο.
   Πιστεύω στην κρίση του Έλληνα ψηφοφόρου, το έχει αποδείξει άλλωστε τόσες φορές, ότι ξέρει να εμπιστεύεται το νέο και το σύγχρονο, για το συμφέρον του!

Βαγγέλης a.k.a  « Βαγγέλας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου