23.7.12




Αστεία ιστορία με ναρκωτικά



Όταν ήμουνα στο πανεπιστήμιο στο Ηράκλειο εγώ και κάποιοι φίλοι είπαμε να πάμε σε ένα μπαρ στο κέντρο να πιούμε κανά ξύδι. Είχαμε μαζί μας κάτι μπισκότα γεμισμένα με χόρτο. Τα είχε φτιάξει η γκόμενα του Μάκη και μας τα είχε δώσει. Τα μπισκότα είχανε και κάτι γκρίζες βούλες πάνω τους και όταν ρώτησα το Μάκη τι είναι ρε μαλάκα αυτές οι γκρίζες βούλες μου είπε πως ήτανε λίγο ηρωίνη ανακατεμένη μέσα στο χόρτο και τη σοκολάτα. Στην αρχή ήτανε πολύ βαρύ πράμα όταν το έτρωγες αλλά μετά από λίγο χαλάρωνες και σε έφτιαχνε, μπορούσες να χορέψεις και να πιείς και να περάσεις καλά όπου και όποτε ήθελες. Οι φίλοι μου μου λέγανε πως ήτανε τρομερό που θα τρώγαμε μπισκότα με χόρτο και ηρωίνη και όλοι ήτανε τρομοκρατημένοι και ενθουσιασμένοι συγχρόνως. Φυσικά τότε κανείς δεν ήξερε πόσο γαμάτη (για τον πούτσο) μπορούσε να είναι (γίνει) η ηρωίνη. Όλοι φάγαμε από ένα μπισκότο και ο φίλος μας ο Πασχάλης που μόλις είχε χλαπακιάσει επιπλέον κάτι παϊδάκια και κάτι μπριτζόλες και κάτι άλλα φαγητά που μας έμοιαζαν εκείνη τη στιγμή αηδιαστικά και εξωγήινα είπε να πάρει επιπλέον και ένα Ε γιατί το είχε μέσα στην τσέπη του ξεχασμένο και δεν ήξερε τι να το κάνει και αγχώθηκε και έτσι το πήρε κι αυτό. Μετά από λίγο ο Πασχάλης είπε πως τον πονούσε το στομάχι του. Άρχισε να ασπρίζει. Μετά από λίγο άρχιζε να πρασινίζει. Κανείς δεν έδωσε ιδιαίτερη σημασία μιας και όλοι ήμασταν ενθουσιασμένοι από τα μπισκότα. Ο Πασχάλης έχει αστεία φάτσα και έχει και ένα πολύ αστείο στόμα που σχεδόν πάντα κάνει ένα μορφασμό και όλοι τον περνάνε για λίγο καθυστερημένο αλλά φυσικά δεν είναι. Αυτή τη φορά όμως το στόμα του είχε γίνει τεράστιο σαν φούρνος. Δεν μπορούσε να το κλείσει με τίποτα. Είμασταν μέσα στο μπαρ και πίναμε τα ξύδια μας και ο Πασχάλης άρχισε να ξερνάει κάτω από ένα τραπέζι. Τα αχώνευτα κόμμάτια από τα παϊδάκια και από τις μπριτζόλες σκάγανε στο πάτωμα με αηδιαστικό θόρυβο. Φυσικά θέλαμε αμέσως να την κάνουμε από εκεί μέσα αλλά είπαμε να μείνουμε για να μην τραβήξουμε την προσοχή όλου του μπαρ και στο τέλος μας βάλουν τα καθαρίζουμε τον εμετό του Πασχάλη. Ήταν ο φίλος μας όμως. Ο Πασχάλης είχε σχεδόν πέσει στο πάτωμα και έβγαζε κάτι περίεργους ήχους. Ο Πασχάλης έβαλε σαν στρουνθοκάμηλος το κεφάλι του κάτω από το τραπέζι και άρχισε να βγάζει έναν ήχο σαν να προσπαθούσε να μιλήσει με το χέρι μέσα στο στόμα του.
"Ρε μαλάκα Πασχάλη είσαι καλά;" ρώτησα.
"ΝΑΙΗΑΘΝΑΑΑΑΑΑΙΘΝΑΙΑΙ" είπε ο Πασχάλης.
"Ρε μαλάκα σίγουρα είσαι καλά;" είπε ο Μάκης.
"ΝΑΑΑΑΑΙΘΙΙΙΙΝΑΑΑΙ" είπε ο Πασχάλης.
"Πασχάλη σήκω, ο κόσμος μας κοιτάζει" είπε η γκόμενα του Μάκη.
Ο Πασχάλης σηκώθηκε και το στόμα του ήταν ορθάνοιχτο και τεράστιο σαν να ήταν έτοιμος να πάει στον οδοντίατρο και ο οδοντίατρος να βάλει μέσα τη χερούκλα του. Στην αρχή νόμιζα πως γέλαγε αλλά δεν γέλαγε.
"Πασχάλη τι κάνεις;" ρώτησα.
"ΝΑΙΙΝΝΑΙΙΘΘ" είπε ο Πασχάλης χωρίς να κλείσει το στόμα του, δείχνωντας το σαγόνι του.
"Σκατά" είπε ο Μάκης και όλοι κλάσαμε στα γέλια.
Πριν, όταν ο Πασχάλης ήταν κάτω από το τραπέζι και ξερνούσε, το στόμα του κόλλησε από την δύναμη του σαγονιού να ανοίξει το στόμα και δεν μπορούσε πλέον να το κλείσει. Το θέμα ήταν πως το στόμα του άρχιζε να μοιάζει απόλυτα εξωπραγματικό, κάτι παραπάνω από έναν απλό μορφασμό βλακείας. Ο Πασχάλης δεν μπορούσε πλέον να μιλήσει αλλά μόνο να βογκήξει. Ο ήχος που έβγαινε από το στόμα του Πασχάλη ήταν κάτι το τρομερό και όλοι προσπαθούσαμε να τον ενθαρρύνουμε να μην μιλάει γιατί όλος ο κόσμος μας κοιτούσε και θα περνούσαμε σκατά τη βραδιά μας. Για να καταλάβαιτε τι εννοώ, προσπαθήστε να πείτε με ανοιχτό το στόμα, χωρίς να το κλείνετε και χωρίς να ακουμπάει η γλώσσα στο ουρανίσκο σας, "Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΗ ΚΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑΡΑ". Είναι γάμησε τα έτσι; Είναι σαν κάτι να μην πηγαίνει καθόλου καλά με την πάρτη σου. Έτσι μιλούσε ο Πασχάλης όλη τη νύχτα και με το στόμα επιπλέον ανοιχτό σαν τέρας. Σε αυτή τη φάση όλοι είχαμε αρχίσει να αισθανόμαστε καλά τα μπισκότα και το ίδιο και ο Πασχάλης που συνέχεια του γυρνούσανε τα μάτια ανάποδα και προσπαθούσε να βγάλει ήχους από το στόμα για να μπει στην κουβέντα μας. Αυτό ήταν το πλέον λάθος ηχητικό τοπίο για μία όμορφη νύχτα στο Ηράκλειο. 
"Πρέπει να πας στο νοσοκομείο" είπε ο Μάκης στον Πασχάλη,
Ο Πασχάλης κούνησε το κεφάλι του με το στόμα ορθάνοιχτο.
"Πρέπει να καλέσουμε ασθενοφόρο" είπε η γκόμενα του Μάκη.
Ο Πασχάλης έκανε κάτι με τα μάτια του και άνοιξε το στόμα του τόσο πολύ που νομίζαμε πως θα σκιστεί το πρόσωπο του. Πραγματικά μπορούσα να χώσω το κεφάλι μου μέσα στο στόμα του. Κάπου εκεί μέσα διέκρινα και ένα πονηρό χομόγελο. Είχα την υποψία πως ο Πασχάλης δεν ήθελε να πάει στο νοσοκομείο και την καταέβρισκε με την όλη κατάσταση του.
"Καλά γάμησε το, δεν θέλει να πάει, ας πάμε πουθενά αλλού" είπα.
Περπατούσαμε την Καλοκαιρινού και ο Πασχάλης έτριβε το σώμα του με τα χέρια του, έβγαζε κάτι τρομακτικούς ήχους και έκανε headbanging με ανοιχτό το στόμα και σάλια τρέχανε στο πεζοδρόμιο και στα ρούχα του. Η όλη φάση άρχιζε να γίνεται κάπως σεξουαλική και κάπως ανωμαλιάρικη γι' αυτό και άρχισε να μας ενοχλεί σοβαρά το όλο σκηνικό του Πασχάλη. Μπήκαμε σε ένα άλλο μαγαζί και όλοι γύρισαν αυτόματα και κοιτούσαν τον Πασχάλη ο οποίος κουνούσε το κεφάλι του στο ρυθμό της μουσικής και με το στόμα ορθάνοιχτο σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Ο Πασχάλης πήγαινε και ρωτούσε διάφορους εαν ήθελαν να παίξουν μπιλιάρδο. Το θέμα όμως ήταν πως δεν τους ρωτούσε τίποτα μιας και έβγαζε μόνο κάτι τρομακτικούς ήχους αρκούδας από το στόμα και πιθανότατα όλοι νόμιζαν πως ήθελε να τους δαγκώσει. Σε μια φάση ο Πασχάλης άρπαξε μία χαρτοπετσέτα και ένα στυλό και έγραψε είμαι γαμώ δεν με νοιάζει για το στόμα μου. Όσο περήφανος και να ήμουν για τον Πασχάλη και για την τόσο στ' αρχίδια του συμπεριφορά του, το φτιάξιμο μου είχε χαθεί και την έκανα για το σπίτι. Την άλλη μέρα ο Πασχάλης ήρθε στο σπίτι μου και μου είπε πως έμεινε άλλη μία ώρα χτες τη νύχτα και πως ήθελε να καπνίσει λίγο χόρτο αλλά δεν μπορούσε μιας και κανείς δεν του έδινε γιατί όλοι τον φοβόντουσαν έτσι που ήταν με το στόμα ανοιχτό αλλά τελικά μία κοπέλα τον κέρασε λίγο χόρτο από ένα bong και ο Πασχάλης έχωσε όλο το bong μέσα στο στόμα του για να καπνίσει αλλά δεν τα πολυκατάφερε να καπνίσει τελικά τίποτα. Τον ρώτησα γιατί κανένας δεν του φύσηξε τον καπνό μέσα στο στόμα. Μου είπε πως δεν το είχε σκεφτεί. Μου είπε επίσης πως το πρωί όταν ξυπνησε το στόμα του ήταν ακόμη κλειδωμένο και ανοιχτό. Καβάλησε το σκουτεράκι του (σας είπα πως ο Πασχάλης οδηγάει σκουτεράκι;) και πήγε στο νοσοκομείο με το στόμα ανοιχτό. Μου είπε πως όλοι οι οδηγοί στο δρόμο είχαν φρικάρει και πως έφαγε πολλά ζουζούνια και μύγες με το στόμα ανοιχτό. Στο νοσοκομείο οι γιατροί του έκαναν μία χαλαρωτική ένεση και το στόμα του έκλεισε. Όταν όμως πήγε πάλι σπίτι το στόμα του ξαναάνοιξε σαν ελατήριο και ο Πασχάλης ξαναπήγε στο νοσοκομείο, ξαναφρίκαρε πολύ κόσμο στο δρόμο και ξαναέφαγε ένα κιλό μαμούνια. Στο τέλος οι γιατροί του έδεσαν το κεφάλι με έναν επίδεσμο για να μην ξαναανοίξει το σαγόνι του.

1 σχόλιο: