14.12.12


ΚΑΤΕΡΙΝΑ!!!

"Μαλάκες πρέπει να γνωρίσω τη Δέσποινα."
Η βελόνα είχε κολλήσει για τα καλά.Ο Γιωργάκης σε κάθε δεύτερη πρόταση έλεγε και το όνομα Δέσποινα,έτσι για να μας σπάει τ'αρχίδια.
Η Δέσποινα είναι ένα κορίτσι ωραίο σαν μπαλαρίνα.Όταν χαμογελάει χαμογελάς και 'συ μαζί της.Δεν γίνεται αλλιώς.Ο Γιωργάκης την βλέπει που περνάει απο τη δουλειά του με το ποδηλατό της για να πάει σπίτι της.
Μιά φορά την είδε σε μια πορεία.Ήταν αντιφασιστική και είχε πολύ κόσμο.Ο Γιωργάκης είχε πάει με τον Στελάκη που δεν γουστάρει πορείες γενικά γιατι του δημιουργούν κατάθληψη λέει.
Σ'ένα σημείο της πορείας,έξω απο το κτήριο που παλιότερα στεγαζόταν τα γραφεία ενός κόματος ακροδεξιάς ιδεολογίας κι ενώ ο κόσμος φώναζε με οργή "φασίστες κουφάλες έρχονται κρεμάλες" η Δέσποινα βρέθηκε δίπλα στον Γιωργάκη.
Ο κόσμος δίπλα του έδινε αγώνα και αυτός πάθαινε έρωτα.
Εκείνο το βράδυ ήταν πραγματικά κουραστικός."'Έπρεπε να της μιλούσα ρε μαλάκες",έλεγε.
"Εντάξει έπρεπε.Σκάσε τωρα."Του απαντούσε ο Γιαννάκης ο απότομος.
"Τι να της πείς εκείνη την ώρα ρε,θα σε περνούσε για φασίστα."Είπε ο Στελάκης ο καλαμπουρτζής.Ο Γιωργάκης ήτανε να σκάσει απο το κακό του.

Οι μέρες περνούσαν και ο Γιωργάκης δεν είχε δει τη Δέσποινα,πράγμα που μας βόλευε εμάς γιατί είχαμε βρεί λίγο την ησυχία μας,αλλά εκείνος έδειχνε να μην απολαμβάνει και πολυ την αδέσποινη καθημερινοτητά του.
"Βρές καμμιά γκόμενα που να ξέρεις ρε μαλάκα και παρατησέ μας ήσυχους" Του πέταξε ο Γιαννάκης σε ανυποψίαστο χρόνο καθώς δεν είχε αναφερθεί κάτι σχετικό.Ο Γιωργάκης δεν απάντησε κάτι.Νομίζω χαμογέλασε μαστουρωμένα ή κάτι τέτοιο.
Ο Στελάκης πρότεινε να πάμε σε μια πανκ συναυλία στο Τει.Φάνηκε σε όλους μας πολύ καλη ιδέα και ξεκινήσαμε για εκεί.
Φτάσαμε κατα τις 12 και το συγκρότημα ήταν κάπου στη μέση του προγραματός.Ήταν εκεί και η Δέσποινα.Ο Γιωργάκης την αντιλήφθηκε σε δευτερόλεπτα.Βρήκε τον τρόπο και στάθηκε δίπλα της.Ένιωθε περίεργα αλλά ήταν η ευκαιρία του και δεν ήθελε να πάει χαμένη.-Εσύ είσαι η Δέσποινα;Ρώτησε ο Γιωργάκης
-Όχι Κατερίνα με λένε.Εσένα;
-Γιωργάκη,σε βλέπω που περνάς με το ποδήλατο απο τη δουλειά.
-Μου το έκλεψαν το ποδήλατο.
-Μαλακία.
-Δουλεύω εκεί κοντα,στη κάβα.Γι'αυτό περνάω απο 'κει.
-Να σταματήσεις καμμιά φορά να σου δώσω κανένα ντι βι ντι.
-Δεν βλέπω ντι βι ντι.
-Μαλακία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου