29.1.13




Ο Κόμης Φρίκουλας και η Μπατανόβουρτσα του Διαβόλου

    ...δεν είναι τίποτε παραπάνω από ένα σύνολο σύντομων ιστοριών που περιγράφουν τον κατακρεουργισμό των συναισθημάτων, των ονείρων και των σχέσεων του σύγχρονου αστικού θηλαστικού που αυτοονομάζεται άνθρωπος.
     Οι πρωταγωνιστές των ιστοριών αυτών έχουν έναν κοινό παρανομαστή:
      Όλοι παλεύουν να σωθούν πρώτα από τους γύρω τους και μετά από τον εαυτό τους, με όπλα την απελπισία, την αθυροστομία και το αλκοόλ.
    Δυστυχώς όμως γι’ αυτούς, ο γκροτέσκος αστικός ανθρώπινος κλοιός που τους περιβάλλει σαν μέγγενη, τα πιεστικά καθημερινά ωράρια μισθωτής σκλαβιάς που τους καταβροχθίζουν τον χρόνο και τις μέρες και τα διάφορα (εξευτελιστικά και στο χείλος του σουρεαλισμού) ευτράπελα που τους συμβαίνουν, τους στερούν τελικά, με τον πιο βάρβαρο τρόπο, τον λεπτό, μεταξένιο μανδύα του ήρωα και την αστραφτερή πανοπλία του ιππότη.
    Αυτό που μένει από τους «ήρωες» αυτών εδώ των ιστοριών δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα τέλμα λέξεων φτιαγμένο από σάρκα, οστά και μνήμες που λειτουργεί ως ένα ντοκουμέντο, ως μία γραπτή απόδειξη πως κάποτε κι αυτοί υπήρξαν, σε μία χώρα, σε μία πόλη ή σε ένα δωμάτιο.

διάβασε το δωρεάν εδώ.

2 σχόλια:

  1. .Από τότε ο Μπάμπης ντε Σότο πρόσεχε πολύ που έβαζε το πουλί του,περισσότερο κι από την υπογραφή του.

    Την υπογραφή σου δενμπορούσε να στη μαγκώσει κανένα μουνί δαγκάνα..

    ωραιες ιστοριες Στελιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή